News

13/11/2018
Patagònia: passat i present
Patagònia: passat i present

La Patagònia ha estat un dels escenaris més sorprenents de grans pel·lícules de cinema de muntanya des dels inicis d’aquest gènere. Però com era aquest territori a principis del segle XX? A través de l’exposició central del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló aquest any et proposem descobrir la Patagònia tal com era el 1909. Amb la càmera penjada al coll, el pare salesià Alberto Maria De Agostini es va dedicar a documental aquest territori amb imatges sorprenents que durant tot el certamen pots veure al foyer del teatre Cirvianum de Torelló.

Al mateix espai, un any més pots descobrir totes les novetats literàries sobre la muntanya i l’aventura fent un cop d’ull al 23è Espai Editorial. Al voltant de 200 llibres de les millors editorials del país estaran exposats al foyer del teatre perquè entre pel·lícula i pel·lícula els puguis fullejar. 

I sense perdre de vista la Patagònia, aquest any obrim les portes d’un nou espai per reforçar l’univers de la muntanya més enllà de les pel·lícules. La sala d’exposicions d’El Casal acull una mostra de les millors instantànies que el fotògraf Joan Díez va documentar en el seu viatge en aquest territori de l’Amèrica del Sud. Amb quina particularitat? Pots traslladar-te fins a la Patagònia sense moure’t de Torelló. Només caldrà que et posis les ulleres 3-D i gaudeixis d’aquesta exposició!