a Torelló

Exposicions

del 09 al 19 de Novembre

Muntanyes de publicitat

Producció: Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX
Imatges: Imatges originals pertanyents a l'Arxiu del Festival
Lloc: Foyer del Teatre Cirvianum
Disseny: Jaumira-Vilaró

La muntanya, amb els seus paisatges, la fauna i la flora, la gent que hi viu amb les seves tradicions i les activitats esportives i d'exploració que hi tenen lloc, sempre ha conformat un univers escenogràfic espectacular i simbòlic de primer ordre per ser utilitzat com a missatge publicitari.

L'exposició vol reflectir, mitjançant anuncis originals apareguts en diaris i revistes, la diversa simbologia intrínseca a la muntanya i com s'ha utilitzat, sobretot al llarg de la primera meitat del segle XX. Vol ser un recorregut per la metamorfosi iconogràfica de la muntanya, centrat essencialment en el component artístic més que en la interpretació i descodificació del missatge.

del 09 al 19 de Novembre

22è Espai editorial

Producció: Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX
Lloc: Foyer del Teatre Cirvianum

Mostra de les darreres novetats en llibres de muntanya, des dels més esportius alpinisme, esquí, descens de barrancs, parapent o mountain-bike-, fins als més tècnics -els de lleure, els científics i els de fotografies-. Tota la muntanya impresa sobre paper.

Aquestes són les editorials participants:

del 27 d'octubre al 18 de novembre

Antàrtica, gel més enllà de la fi del món

Lloc: Biblioteca Dos Rius
Producció: Jordi Camins
Horaris: de dilluns a divendres de 15:30h a 20:00h
dimecres, divendres i dissabte de 10:00h a 13:30h

El continent Antàrtic és el més inexplorat del planeta. El seus 14 milions de quilòmetres quadrats de gel glacial i sis mesos de foscor hivernal generen unes condicions de vida inhumanes. Mitjançant fotografies obtingudes en una expedició polar, l'exposició és un recorregut pels paisatges fantàstics, les glaceres immenses, els icebergs a la deriva i la fauna perfectament adaptada d'un continent més enllà de la fi del món.