El Festival a la Biblioteca

Dilluns 19-11 / de 17:00h a 20:00h / Inscripció prèvia, places limitades 

TALLER
ESCRIU EL TEU VIATGE

Molts són els qui viatgen i desitgen escriure el que els hi ha dilatat les pupil·les. Durant aquest taller compartirem inspiracions i tècniques de l'abans, el durant i el després d'un viatge amb l'objectiu de generar un final literari, si més no, amb ganes de ser llegit per altres. Per a adults. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Dos Rius. Places limitades.

A càrrec de David Rabadà. Nascut a Barcelona el 1967. És Doctor en Geologia i escriptor. Cultiva diverses branques: articles, assaig i novel·la. És professor de Ciències de la Terra, redactor d'articles sobre educació i conferenciant sobre temes de viatges.

 

 

Dimarts 20-11 / 19:00h / Entrada lliure 

XERRADA-AUDIOVISUAL
PATAGÒNIA, PER LA RUTA 40

Coneixerem, a través d'imatges i de les seves vivències, com era la Patagònia de Bruce Chatwin -referent de la literatura de viatges- i com ell mateix va quedar atrapat per la màgia d'aquesta terra.

Xerrada a càrrec d'Enric Soler Raspall, escriptor i viatger, nascut a Terrassa el 1966. Ha publicat diversos llibres de literatura de viatges i de muntanya, entre d'altres Sota el cel de Tushita, Ki, Ki, So, Sooo! o Pantocrator. Actualment co-dirigeix l'editorial Tushita Edicions

 

 
 
Dimecres 21-11  /   9:30h a 13:00h / Especial escoles
                            / 15:30h a 18:00h / Entrada lliure 
 
Divendres 23-11  /   9:30h a 13:00h / Especial escoles
              / 15:30h a 19:30h / Entrada lliure 
 
PLANETARI
EXPLORANT MÉS ENLLÀ DELS LÍMITS
Dins d'una cúpula inflable farem un viatge virtual a la lluna i des de la seva superfície podrem observar el nostre planeta.
 
A càrrec de Polaris Lleure. Durada per sessió 20'/30'. Capacitat 25/30 persones. Adreçat a públic general, infantil i familiar

 

 

 

Dimecres 21-11 / 19:00h / Entrada lliure

CONFERÈNCIA
GEL, GLAÇ, GEL. OBRES D'ART DE LA NATURA

La combinació del gel glacial amb la radiació solar i altres elements del medi ambient, generen veritables OBRES D'ART. A més d'aprendre com es transforma el paisatge, ens regalarem unes imatges excepcionals.

Conferència a càrrec de Jordi Camins, observador glaciòleg. Va néixer i viu a Igualada. Professionalment es dedica a l'economia i l'administració d'empreses i des de 1982 part del seu temps el dedica a l'observació i el seguiment de les glaceres de tot el món i a la divulgació dels efectes que el canvi climàtic causa en el planeta.

 

 

Dijous 22-11 / 18:00h / Entrada lliure. Infants a partir de 6 anys

L'HORA DEL CONTE
ELS GEGANTS PATAGONS, EL HAIN I LES LLUITES DEL SOL I LA LLUNA, I ALTRES HISTÒRIES DE L'ORIGEN DEL MÓN DELS HOMES A PEU

Històries, australs i boreals de la Patagònia. Una regió on coincideixen dues tradicions, la dels homes a peu, els onas, que parlen sovint de gegants, creadors del món i la dels espanyols, que també tenen tot d'històries. És la terra del gegant Patagó, que deien que feia tres metres. Per a públic familiar amb infants a partir de 6 anys.

A càrrec de Carles Alcoy, filòleg que es dedica a traduir i corregir textos, a impartir xerrades i tallers i, des de fa prop de 20 anys, també a explicar contes i rondalles per a petits i grans, arreu del país.