jurat

Albert Elfa

Ha passat pràcticament tota la seva vida professional als serveis informatius de  TV3. Ha dirigit programes com l'”Àgora”, “Valor Afegit” o “Veure Món” i va ser corresponsal de la CCMA durant gairebé tretze anys en tres zones; els Estats Units, el Pròxim Orient i Brussel·les. Durant aquest període cobreix els efectes de l'huracà Katrina, a Nova Orleans, segueix durant dos anys Barack Obama fins la Casa Blanca, a Xile la mort de Pinochet, a Veneçuela l'ascens de Chavez, a La Havana, 12 hores amb Fidel Castro al Palau de la Revolució. Viu dues guerres de Gaza des de dins de la Franja, les revolucions àrabs des d'Egipte, els atemptats terroristes de Paris i Brussel·les, el Brexit, la crisi dels refugiats... Els últims sis anys ha estat director de documentals al programa “Sense Ficció”. L'últim, La diva i la vida, Begoña Alberdi. Pel camí va escriure dos llibres i un conte.

Arantza Díez

És periodista i documentalista. Entre els seus últims treballs destaquen "La Gemma té un pla", guardonat amb el Primer Premi de Periodisme Social Montserrat Roig, o "To Kyma. Rescat al mar Egeu". Actualment, treballa en el departament de Nous Projectes a Producciones del Barrio i és professora associada del departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

Sílvia Quer

Inicià la seva carrera a Televisió de Catalunya (TV3) en produccions com “Poblenou”, “Secrets de família”, “Laberint d'ombres” o “Nissaga de poder”. El 2004 va debutar al cinema amb “Febrer”. Al 2016 dirigeix el documental “Terra Cremada”, sobre la figura de Miquel Serra Pàmies. El 2018 va guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula per televisió amb “La llum d'Elna”, un telefilm sobre la història de la Maternitat d'Elna.

Manel Raya

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va incorporar a TV3 l’any 1983 com a reporter-ENG. A TV3 ha treballat 7 anys com a reporter per als Serveis Informatius i 13 com a redactor per al programa "30 minuts", on ha realitzat 90 reportatges. El 2004 va ser nomenat sotsdirector d'informatius diaris dels Serveis Informatius i el 2006 va ser nomenat director del Canal 3/24 on va estar fins al 2012. Al 2017 va passar a ser coordinador de continguts documentals al Departament de Nous Formats i Documentals. Del 2017 fins al 2022 va ser coordinador del Laboratori de Formats de TV3. També ha estat professor associat de Periodisme Televisiu a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la URL, entre els anys 2009 i 2011.  

Francesc Vilallonga

És Doctor en Comunicació i professor del Grau de Comunicació Audiovisual a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on imparteix, entre d'altres, l'assignatura "Tendències i crítica de cinema contemporani". A més és programador i gestor del cinema Truffaut de Girona i membre de l'Associació de Crítics i Escriptors Cinematogràfics de Catalunya i del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.