Jurat

Montserrat Armengou

Periodista i directora de documentals. Treballa des de 1985 a Televisió de Catalunya, on ha estat membre dels equips de "Actual", "30 minuts" o bé "Sense Ficció", que actualment dirigeix. En el darrers vint anys s'ha especialitzat en investigació dels crims del franquisme. Documentals com "Les fosses del silenci", "Avi, et trauré d'aquí" o "Els internats de la por" han estat premiats internacionalment. Ha participat en seminaris i conferències a diverses universitats de tot el món i també com a docent en màsters de la UPF o la UAB. El 2017 va ser professora visitant a la Universitat de Nova York.

Ricard Belis

Realitzador del programa de reportatges "30 minuts" de 1990 a 2008 i director de documentals al "Sense ficció" de Televisió de Catalunya. Professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona. Entre les seves obres més reconegudes destaquen "Operació Nikolai" (1992), "Tortura, més enllà del dolor" (1998) premiada al Festival de Montecarlo, "Els nens perduts del franquisme" (2002) i Premi Nacional de Periodisme, "Ramon Perera, l'home que va salvar Barcelona" (2006) i premiat al New York Festival o bé els més recents "Avi, et trauré d'aquí" (2013) o "Els internats de la por" (2015).

Sergi Lara

Director de cinema, sèries de televisió i realitzador a Televisió de Catalunya. En cinema ha codirigit el film "Fènix 1123" amb Joel Joan. En el món de les sèries ha dirigit "La Sagrada família", "Porca misèria", "El Cor de la ciutat" o "La Riera". Com a realitzador, a més de videoclips i spots publicitaris, ha realitzat tot tipus de productes, siguin documentals ("Forenses", "Voluntaris", "A ritme d'Estatut") o bé programes diaris o setmanals, com "La nit al dia", "El medi ambient", "Esport Club" entre molts d'altres. També ha realitzat transmissions esportives o concerts de música.

Isaac Moreno

Actualment és coordinador del canal televisiu El 9 TV, on treballa en la redacció des de l'any 2006. Anteriorment havia estat redactor de la secció de Política i Societat del bisetmanari El 9 Nou i també coordinador de Ràdio Ona de Torelló. Ha dirigit els documentals "Joana. pels camins dels Matxos" el 2014 i "La TPE" el 2015, ambdós estrenats fora de competició al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. 

Francesc Vilallonga

Nascut a Sant Feliu de Pallerols el 1968. És Doctor en Comunicació i professor del Grau de Comunicació Audiovisual a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on imparteix, entre d'altres, l'assignatura "Crítica de Cinema". A més és gestor del cinema Truffaut de Girona i membre de l'Associació de Crítics i Escriptors Cinematogràfics de Catalunya i del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.