Un tribut a la gran icona del cinema de muntanya català

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló dona el tret de sortida a la 35a edició aquest divendres després d'una preinauguració dijous amb la música com a gran protagonista. Amb el títol 'Jordi Pons, el cinema de l'alpinisme', l'obertura del certamen fa un tribut a la figura d'aquest alpinista català, que amb 84 anys és considerat un dels màxims exponents del cinema de muntanya a casa nostra.

Amb la presència de Pons, la inauguració recuperarà els millors moments de les seves pel·lícules, alhora que també comptarà amb la presència de diverses veus que l'han acompanyat al llarg de la seva carrera, com els alpinistes Emili Civis, Joan Cerdà, Jaume Altadill o Xavier Pérez Gil.

Tots ells, considerats una punta de llança que va catapultar l'alpinisme català a partir dels setanta, es reuniran de nou aquesta nit a l'escenari del teatre Cirvianum de Torelló, a partir de 2/4 de 10

Amb aquest reconeixement a Pons, el Festival dona el tret de sortida a deu dies de certamen: 44 pel·lícules de 14 països diferents es projectaran en una edició que tornarà a demostrar el seu abast internacional. I és que, una vegada més, Torelló torna a ser l'escenari elegit per estrenar diverses produccions

Pots consultar tota la programació del Festival, aquí. Perquè des d'ara i fins diumenge que ve, som l'aventura que es veu!