el festival a la biblioteca

Degut a les obres a la Biblioteca Dos Rius, les activitats que habitualment s’hi feien durant el Festival s’han traslladat a la biblioteca barri Montserrat o al Casal Cívic.

Dimarts 15

19:00h. 
CASAL CÍVIC

CONFERÈNCIA
PEL NORD DE MONGÒLIA EN BICICLETA

En Xavi Tarafa ha visitat Mongòlia en bicicleta dues vegades. El 2008 en va recórrer el nord i el 2016 va recórrer una part del Nord- Oest, en un projecte que el va dur a donar la volta a les muntanyes Altai,  pedalant per Rússia, Mongòlia, Xina i Kazakhstan. En aquesta conferència explicarà les aventures i anècdotes viscudes en aquests viatges, amb el suport de fotografies que va fer, i les diferències que es va trobar en el país en els vuit anys transcorreguts entre els dos viatges.

En Xavi Tarafa té un llarg historial de viatges, sobretot en bicicleta. Ha recorregut entre molts d’altres països, Armènia, Geòrgia, Tadjikistan, Kirguizistan, el Ladakh o Bolívia.

 

Dimecres 16

18:00h.
Biblioteca barri MONTSERRAT

Aforament limitat, inscripció prèvia. A partir de 6 anys.

L’HORA DEL CONTE
LA XAMAN, EL CAÇADOR, EL PASTOR, L’HOME QUE VA VIURE MOLTS ANYS I EL NOI QUE NO TENIA RES, SOTA EL CEL DE MONGÒLIA

On no hi ha cap terra més extensa, cap planúria més oberta, cap cel tan generós, cap terra tan llarga, cap gent tan acollidora.
A càrrec de Carles Alcoy, filòleg, traductor i narrador.

 

19:00h. 
Biblioteca barri MONTSERRAT

CLUB DE LECTURA. DONES QUE ESCRIUEN
TERTÚLIA SOBRE EL LLIBRE “VIAJES POR MANCHURIA Y MONGOLIA” 
D’AKIKO YOSANO

Akiko Yosano (Osaka, 1878 – Tokio, 1942). Poeta i traductora, és reconeguda per les seves col·laboracions a la primera revista feminista d'escriptura creativa del Japó, Seito. A més, va arribar a ser una ferma defensora de l'educació i el sufragi femenins, i el 1921 es va convertir en directora i professora de Bunka Gakuin, una escola mixta gratuïta que va fundar juntament amb el seu marit i altres persones.
Tertúlia dinamitzada per Mariona Fontserè.

 

Dijous 17

18:00h.
Biblioteca barri MONTSERRAT

Aforament limitat, inscripció prèvia. Infants de 2 a 5 anys en família

L’HORA DEL CONTE
TRESORS ORIENTALS QUE S’ESCOLTEN AQUÍ I ALLÀ

Contes de les terres de Mongòlia i dels seus habitants. De les valls als turons. Del desert als llacs i a la vista o amagats.
A càrrec de Susagna Navó, actriu, narradora i costurera de formació.

 

19:00h. 
CASAL CÍVIC

CONFERÈNCIA
MONGÒLIA, LES VASTES PLANURES DE GENGHIS KHAN

A partir d’un audiovisual, Enric Soler ens explicarà els dos viatges que fins ara ha dut a terme en aquest extens país de contrastos i peculiars maneres de ser i de fer. Mongòlia no és una ni és monolítica; i els mongols tampoc no ho són. Dedicats tradicionalment a pasturar els seus ramats -que depenent d’on visquin, poden ser de camells, de cavalls, de cabres i ovelles, de iacs i de rens- darrerament el país s’ha posat a primera línia mundial per les seves exportacions mineres.

L’Enric Soler Raspall té una llarga trajectòria com a viatger, escriptor i des de 2012 director de l’editorial Tushita Edicions, especialitzada en llibres de muntanya i viatges.