La Patagònia serà l'eix central del 36è Festival

L'essència de la Patagònia més desconeguda es traslladarà a Torelló del 16 al 25 de novembre. Aquest territori tan inexplorat d'Amèrica del Sud serà el gran protagonista del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya

L'espectacle inaugural comptarà amb la veu dels personatges que més coneixen aquest territori. Seran a l'escenari del teatre Cirvianum el viatger i escriptor Enric Soler Raspall, el realitzador de cinema Fulvio Mariani, el guia de muntanya i escalador Elio Orlandi, i els escaladors catalans Oriol Baró i Sílvia Vidal. Tots ells, i acompanyats de projeccions, hi seran per explicar l'essència d'aquesta regió tan iexplorada, dura, exòtica, remota i màgica. 

 

La Patagònia a ulls de De Agostini

L'exposició central del 36è Festival també posarà la mirada a aquest paradís de la muntanya. A.M. De Agostini. Explorant Patagònia és el títol de la mostra que acollirà el foyer del Cirvianum. Es tracta d'un recull de fotogrames de pel·lícules i fotografies de l'arxiu del Museu Nacional de la Muntanya de Torí fetes pel pare salesià Alberto Maria De Agostini durant la seva exploració. 

 

Creix la programació a la biblioteca Dos Rius

Per tercer any cosecutiu, el Festival reforça el lligam amb la biblioteca Dos Rius de Torelló. Aquest equipament comptarà amb propostes diàries per acostar la cultura de muntanya a tots els públics. Entre les activitats, destaca la conferència Patagònia, per la ruta 40 a càrrec de Soler Raspall, escriptori i viatger. Els més petits també podran conèixer aquest territori a través d'una edició especial de l'Hora del Conte.

 

 

Vols conèixer més detalls de la propera edició? Clica aquí!