News

11/10/2018
El Festival arrenca amb la segona millor xifra d'inscrits de la seva història
El Festival arrenca amb la segona millor xifra d'inscrits de la seva història

Torelló tornarà a ser l’epicentre del millor cinema de muntanya, aventura i etnografia del 16 al 25 de novembrede 2018 amb la 36a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya.. L’edició d’enguany arriba amb la segona millor xifra de pel·lícules inscrites de la història i amb l’objectiu de potenciar els grans referents femenins que estan guanyant protagonisme dins una indústria històricament masculina. Els realitzadors del sector amb més renom internacional han tornat a escollir Torelló com a escenari per presentar a Europa les seves darreres produccions. I tot plegat, amb la Patagònia com a eix vertebrador: l’essència d’aquest gran territori de l’Amèrica del Sud encetarà el certamen amb un espectacle inaugural inèdit i centrarà 2 de les 4 exposicions produïdes per la fundació del festival. 

 

 

Un total de 139 pel·lícules d’arreu del món es van presentar a l’edició d’aquest any. Es tracta de la segona xifra d’inscrits més elevada de la històriadel Festival, només superada pels 146 que es van registrar el 2016, fa 2 anys. Pel que fa a les nacionalitat, aquest any les produccions inscrites provenen de24 països diferents, principalment França, Itàlia Alemanya o Àustria, però també Estats Units, Canadà, Austràlia, Rússia o Nova Zelanda. I per primera vegada, l’organització ha rebut una pel·lícula amb segell armeni. D'aquests films se n’han seleccionat 46 que formaran part de la secció competitiva que i optaran a guanyar la Flor de Neu d’Or de la 36a edició.

 

 

L’organització del Festival vol potenciar el segell femenídel cinema de muntanya. En una indústria on històricament els homes han acaparat tots els rols, cada vegada són més les dones que signen grans produccions d’aquest gènere, i el festival de Torelló vol ser-hi per fer-les visibles. Per primera vegada, 4 de les pel·lícules que es projectaran estan dirigides i protagonitzades per dones, 4 més estan dirigides per dones i 5 més, protagonitzades per dones

 

Vols conèixer totes les novetats que es van presentar a la roda de premsa d'aquest dimecres? Consulta-les clicant AQUÍ!