Notícias

14/11/2023
Viu un espectacle inaugural diferent
Viu un espectacle inaugural diferent

L’inici de la 41a edició del BBVA Torelló Mountain Film Festival ja és aquí i aquest any hem preparat un acte inaugural que va més enllà del que havíem ofert fins ara. Una aposta renovada per un espectacle que donarà el tret de sortida a una de les edicions més potents en qualitat i quantitat de films en exhibició.

Groenlàndia: la Terra Verda és el títol d’aquest espectacle que proposarà un viatge a la cultura i tradicions de l’illa més gran del planeta, el nostre centre temàtic d’enguany, a través del cinema, l’humor, la música, les il·lustracions i la poesia. Anirem més enllà de Groenlàndia i coneixerem “Kalaallit Nunaat” o “terra dels Kalaallit“, tal com la coneixen el grup més nombrós dels inuit que l’habiten.

Presentat per l’humorista Godai Garcia, comptarem amb música en directe de la cantautora Carla Serrat, un recital de poesia amb Josep Pedrals i Maria Isern, una mostra de live painting a càrrec de les artistes torellonenques Ari Miró i Eli Soler, i les intervencions de dos referents mundials: l’antropòleg especialitzat en la cultura inuit Francesc Bailón i l’explorador polar Ramón Larramendi.

Desmuntarem tòpics, aprofundirem en les tradicions, costums i història d’unes comunitats marcades per la lluita per la supervivència de la seva cultura i identitat, de la seva llengua, del seu entorn, dels seus mites i llegendes, i d’una vida harmònica amb la naturalesa inhòspita, on el silenci té el seu propi so.