News

07/11/2023
"Kalaallit Nunaat", més enllà de Groenlàndia
"Kalaallit Nunaat", més enllà de Groenlàndia

Cada any des del Festival us proposem un viatge. Una aproximació a un indret concret, en el que començant des de l’òptica de la muntanya i l’aventura, que és la nostra raó de ser, ens obrim a conèixer-lo des de múltiples vessants i a anar més enllà de les nocions preconcebudes. Perquè aquesta òptica és indissociable del component històric, social, mediambiental, cultural…

Groenlàndia és l’eix central d’aquesta edició del Festival. “Kalaallit Nunaat” o la “terra dels Kalaallit“, tal com la coneixen el grup més nombrós d’inuit que l’habiten, ha inspirat aquesta edició des de la seva imatge, dissenyada per l’Íngrid Picanyol amb il·lustracions d’Olga Capdevila, a un espectacle inaugural que va més enllà del que havíem fet fins ara. Una aposta renovada per donar el tret de sortida al certamen.

 

Per a moltes persones Groenlàndia no és més que un paisatge glaçat. Una superfície blanca. Dos ulls allargats dins d'un anorac de caribú. O un fil de pescar sucat al gel. Però aquesta imatge només és possible des de la distància. De prop, tot canvia. La campanya d'enguany és una bossa plena de troballes. Una recol·lecta que va començar al gener i que s'ha allargat fins al setembre. Un text que es pot mirar, una imatge que es pot llegir.