Exposicions

PASTORALISME NÒMADA A MONGÒLIA: UNA MIRADA DES DE L’ETNOARQUEOLOGIA
Del 10 al 20. Foyer del Teatre Cirvianum. Entrada lliure

La Dra. Natalia Égüez és geo-etnoarqueòloga i actualment investiga a la Universitat de La Laguna (Espanya) i a la Universitat de California-Davis (EUA). La seva recerca gira entorn de l’estudi de les societats de caçadors-recol·lectors i de pastors nòmades. Amb aquesta primera exposició que presenta ens mostra una selecció de fotografies amb les que documenta la seva recerca sobre el nomadisme a Mongòlia, donant visibilitat a diverses pràctiques socioculturals amb tradicions mil·lenàries.

 

26è ESPAI EDITORIAL
Del 10 al 20. Foyer del Teatre Cirvianum. Entrada lliure

Mostra de les darreres novetats en llibres de muntanya. 

 

CINEMA I MUNTANYES
Del 13 al 20. Camp Base. Entrada lliure

El cinema de muntanya com a gènere va néixer l'any 1924 amb la pel·lícula Der Berg des Schicksals, d'Arnold Fanck, i es va perllongar per un període de més d'una dècada. En les pel·lícules del gènere, la muntanya esdevé un personatge més i és el centre absolut dels esdeveniments, l'enemic a batre. 

Més enllà del cinema de muntanya com a gènere, on les muntanyes hi tenen un significat molt precís, aquestes han tingut, fins a l'actualitat, una presència força destacada en multitud de pel·lícules, tot i que en aquests casos no es poden considerar pertanyents al gènere. Hi han actuat només com a escenari on s'hi han situat aventures, disputes, drames amorosos o hilarants comèdies. 

L'exposició és un recull de cartells, programes de mà i fotogrames d'una vintena de pel·lícules representatives dels diferents gèneres on la muntanya, sovint de forma metafòrica, hi té un significat remarcable i sempre diferent.