Jurat

CARLOS BRÍA
Carlos Bría és llicenciat en Antropologia i, des del 1996, professor d'audiovisuals a la FCRI Blanquerna, Universitat Ramon Llull.
Productor audiovisual, tant de ficció com documental, també ha treballat en televisió i publicitat. Entre d’altres, ha produït els documentals Encordades (2011), premiat en diferents festivals nacionals i internacionals, i recentment  Llum i llibertat (2020). 
Ha estat membre del jurat en diversos festivals i certàmens. Practica esports de muntanya des de fa més de trenta anys, i ha escalat a diferents serralades del món (Montserrat, Pirineus, Alps, Andes, Main de Fatima, Himàlaia i Karakorum).

 

ALBERT GALERA
(Barcelona, 1970). Crític and redactor de la revista Dirigido Por... i component de l’associació de la crítica internacional FIPRESCI. És autor dels llibres Anna Karina. La princesa de la Nouvelle Vague, Gigantes del Cine, Howard Hawks. El camaleón de Hollywood i Jean-Pierre Melville. Sombras y silencios, a més de coautor dels volums Ciudades del Cine, Cine fantástico y de terror español. Vol.1 i Vol.2, El universo de Howard Hawks, El universo de Gary Cooper, 1939. El mejor año de Hollywood i El universo de Gene Tierney, entre altres. També ha coordinat i coescrit els llibres Puede ser contagioso. Las mutaciones en el cine de género, Michael Haneke. La estética del dolor, De Palma vs De Palma i La mirada surrealista. Ha estat director del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei i responsable de programació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Ha comissariat les exposicions DDT. Ficcions originals i De Palma vs De Palma. La mirada desdoblada, i ha impartit seminaris per a la Facultat Ramon Llull i el centre especialitzat The Cine. Després de col·laborar amb nombroses productores i distribuïdores del país, actualment és el responsable de l’àrea cinematogràfica de Harpo Entertainment i conductor del podcast de cinema Harpo habla.

 

RITA MARZOA
(Sitges. 1968) Periodista. Ha desenvolupat la major part de la seva vida professional al grup d’emissores de Catalunya Ràdio: ha estat sotsdirectora del Catalunya vespre, impulsora i coordinadora de la cadena Catalunya Informació, editora dels informatius de cap de setmana, presentadora de El matí de Catalunya Ràdio durant l’estiu i directora del Catalunya matí. Ha presentat també el programa Solidaris, que ha obtingut nombrosos reconeixements. 
El 2015 va esdevenir membre del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que gestiona els mitjans públics de comunicació de Catalunya (TV3 i Catalunya Ràdio).

 

ESTEVE SOLER
(Hospitalet de Llobregat - Barcelona, 1976). Autor teatral, guionista, director i crític de cinema. 
Ha escrit i codirigit el llargmetratge 7 raons per fugir (2019), Premi Gaudí del públic al millor film de l’any 2020.
Anteriorment havia debutat al cinema amb el curtmetratge Interior família (2014) projectat múltiples festivals, com ara al Festival du court Métrage de Clemont-Ferrand, al Festival de Cinema de Sitges, al Fanstasporto, al Regards sur le courtmetrage, entre altres.
La Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Ramon Llull han designat Esteve Soler com un dels autors catalans amb més projecció internacional: les seves obres teatrals han estat traduïdes a 19 idiomes i representades a teatres de tot el món.

 

JOAN SIMÓ
Estudiant de Periodisme i Humanitats i, ara per ara, redactor al diari digital cultural Núvol, en què ha publicat articles sobre cinema, política, art i literatura. També ha col·laborat amb mitjans com Diari de Barcelona, Vilassar Televisió o Cetrencada, a més d’haver passat un temps en el món de la publicitat de la mà de Sofa Experience Communications i La Masia Reels. La seva màxima afició és l’escriptura, motiu que l’ha portat a ser guardonat per Òmnium Cultural Maresme en dues ocasions i a proclamar-se guanyador de la Mostra literària Mossèn Pere Ribot del 2020. Quan tenia disset anys va fundar l'associació sense ànim de lucre Humanity Wings, la qual ja fa gairebé un lustre que ajuda persones refugiades en llocs com Grècia o Sèrbia. El seu darrer projecte ha estat l'elaboració d’un guió de cinema anomenat Finding Lisa, encara pendent de filmació.