Notícies

21/11/2021
El Festival abaixa el teló de la 39a edició
El Festival abaixa el teló de la 39a edició

La pel·lícula americana After Antartica, de Tasha Van Zandt, va ser la guanyadora de la 39a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló i va rebre la Flor de Neu d'Or en l'acte de clausura que es va celebrar ahir a la tarda. El film explica com l'explorador polar Will Steger, que fa trenta anys va formar part d'una històrica expedició a l'Antàrtida, creua el gel de l'Àrtic i és testimoni dels canvis produïts en les regions polars del nostre planeta.

Les altres produccions guardonades van ser: El no a l'ós, amb el Premi Mountain Wilderness; Mount Logan (França), amb el Premi Cervesa del Montseny; Icemeltland Park (Gran Bretanya), amb una menció especial del jurat; Contagion (Iran), al millor guió; Songs of the water spirits (Itàlia), a la millor fotografia; Holy Bread (Iran), al Premi Cultura de Muntanya; Antartica, mon rêve de l'extrême sud (França), a la millor producció d'esports de muntanya; The icefall doctor, al millor film de muntanya.

Tot i que el Festival ja ha posat el punt i final a l'edició d'enguany, recordeu que podeu gaudir de les pel·lícules d'aquesta edició a través de la plataforma online. Encara sou a temps de comprar l'abonament per veure els films premiats, que podreu visualitzar fins el proper 28 de novembre. L'any que ve, el Festival celebrarà el seu 40è aniversari.