Notícies

15/11/2021
Exposicions i conferències sobre l'Antàrtida
Exposicions i conferències sobre l'Antàrtida

A més de la projecció de films, el Festival també ofereix altres tipus d'activitats relacionades amb la muntanya i amb l'Antàrtida, el tema central d'aquesta edició. A principis de mes es va inaugurar l'exposició Dones i Terra de la pintora Cesca Gelabert a la sala Art 32, que estarà vigent fins el dia 30 i en la qual hi ha exposades obres pictòriques vinculades amb la terra i la natura que destaquen el paper de la dona com a motor cabdalt pel desenvolupament de les zones menys poblades del Pirineu.

Al Foyer del teatre Cirvianum hi podeu trobar l'exposició Publicitat sobre neu, amb imatges que reflecteixen com els esports d'hivern van influir a la publicitat, i a l'Espai Editorial del teatre, per 25è any consecutiu, podeu fer un cop d'ull a les darreres novetats dels llibres de muntanya. Aquestes exposicions les podreu visitar fins el 21 de novembre, però fins el dia 30, a la biblioteca Dos Rius, hi trobareu l'exposició anomenada L'aventura Antàrtica.

D'altra banda, el Festival també ha organitzat dues conferències: L'Antàrtida: Més enllà de l'horitzó, a càrrec de la biòloga marina Contxita Àvila, que explicarà com és l'entorn i quins ecosistemes hi ha al continent, aquest dimarts. I l'oceanògraf Rafel Simó, aquest dijous, ens parlarà de la importància científica i geopolítica del continent a la conferència Mar, gel i cel: Investigant la terra des de l'Antàrtida. A més, el traductor Xavier Valls ens parlarà de llibres alpins a la xerrada La muntanya de Paolo Cognetti que es farà aquest divendres.