Notícies

25/11/2019
‘Manaslu-Berg der Seelen’, Flor de Neu d’Or del 37è Festival
‘Manaslu-Berg der Seelen’, Flor de Neu d’Or del 37è Festival

‘Manaslu – Berg der Seelen’ és la gran guanyadora del 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. La producció dirigida per l’austríac Gerald Salmina s’ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or però també ha estat guardonada amb el Premi Boreal i Flor de Neu de Plata al millor guió d’aquesta edició. El documental, rodat amb imatges d’arxiu i seqüències reconstruïdes, narra la biografia d’un dels grans alpinistes contemporanis: Hans Kammerlander.  

El segon premi d’aquesta edició ha estat pel film ‘Climbing Blind’. El director britànic Alastair Lee ha pujat a l’escenari del teatre Cirvianum de Torelló per recollir el Premi BBVA i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula de muntanya. I el tercer film guardonat és ‘La ola sin fronteres’ amb el Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata al millor film d’esports de muntanya.

També han estat premiades ‘Beloved’, com a millor pel·lícula de cultura de muntanya i Flor de Neu de Plata; ‘Ani, the Nuns of Yaqen Gar’, que s’ha endut el Premi F.E.D.M.E. especial del Jurat i Flor de Neu de Plata, i ‘Troperos’, Premi F.E.E.C. i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia. 

El públic més amant dels esports extrems ha decidit que el Premi Cervesa del Montseny i Flor de Neu de Plata al millor film de la sessió +Xtrem fos per ‘Lost in Karakorum’ i, per últim, la producció eslovena ‘The undamaged’ ha estat la guardonada amb el Premi Mountain Wilderness al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals.