El Festival a la Biblioteca

Dilluns 15 
18:00h - 20:00h. Places limitades, inscripció prèvia. A partir de 16 anys

TALLER DE CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA
ESCRIURE DE CINEMA. LA LLUITA. SURVIVAL MOVIES

La lluita al cinema, sentit i transformació. Aquest taller consta de 4 sessions de 2 hores. S’impartirà els dilluns 15, 22 i 29 de novembre i 13 de desembre, de 6 a 8 del vespre, a la Biblioteca Dos Rius. Gratuït.
A càrrec de Miquel Echarri, periodista cultural
Hi col·labora: La Casa del Cinema


Dimarts 16
19:00h. 

CONFERÈNCIA
L’ANTÀRTIDA: MÉS ENLLÀ DE L’HORITZÓ

L’Antàrtida és sovint considerada un continent desconegut i salvatge. En aquesta zona del planeta les condicions són molt extremes, però tot i així existeixen organismes adaptats per a sobreviure. Farem un breu recorregut per algunes zones antàrtiques terrestres i marines, per esbrinar com és l'entorn, com es fa recerca allà, i com són els seus ecosistemes. 
A càrrec de Conxita Àvila, biòloga marina i investigadora. Ha fet més de cent-seixanta immersions en aigües polars.


Dimecres 17
18:00h. Infants a partir de 4 anys

L’HORA DEL CONTE
CONTES FREDS, CONTES DE L’ANTÀRTIDA

S’apropa el fred i és el millor moment per escalfar-nos amb bons contes, contes d’aventures molt gelades, contes d’animals que només podem trobar a l’Antàrtida.
Vine a descobrir les grans històries que s’amaguen al Pol Sud!
A càrrec d’Anna Casals, narradora.

19:00h. 

CLUB DE LECTURA. DONES QUE ESCRIUEN
Tertúlia sobre el llibre Nuestra casa en el bosque d’Andrea Hejlskov
Començar una nova vida, més senzilla en plena natura és el somni de molts. L’autora i la seva família es va atrevir a portar-ho endavant.
Tertúlia dinamitzada per Mariona Fontserè


Dijous 18
18:00h. Infants de 0 a 3 anys en família

L’HORA DEL CONTE
BLANC

Cau la neu  a poc a poc i tot queda cobert de blanc. El pingüí, però, no té fred i tu tampoc no en tindràs si vens a la Biblioteca i t’escalfes les orelles amb aquests contes ben BLANCS!
A càrrec de Gina Clotet, narradora i escriptora.

19:00h. 

CONFERÈNCIA
MAR, GEL I CEL: INVESTIGANT LA TERRA DES DE L’ANTÀRTIDA

L'Antàrtida i l'oceà que l'envolta tenen un paper clau en la regulació del clima de la Terra, i guarden bona part dels secrets del funcionament del nostre planeta. Preservada avui per a la ciència, històricament ha estat escenari de proeses i atrocitats. L'oceanògraf Rafel Simó, que ha participat en diverses expedicions al continent glaçat, ens parlarà de la importància científica i geopolítica de l’Antàrtida, de quina recerca hi fa i com la fa, i de l’experiència personal entre els paisatges d’aigua i la vida salvatge d’un lloc únic en tots els sentits.


Divendres 19
19:00h. 

XERRADA
LA MUNTANYA DE PAOLO COGNETTI

L’escriptor Paolo Cognetti ha esdevingut un fenomen europeu després de la publicació del seu llibre Les vuit muntanyes. Mentre es prepara la versió cinematogràfica, parlarem dels llibres alpins de l’escriptor milanès a través de les seves traduccions catalanes, i de la tasca de traduir-los i de traduir. A càrrec de Xavier Valls Guinovart, traductor també de Sense fer mai el cim i de la darrera obra de Cognetti, La felicitat del llop, tot just acabada de sortir en català.