Jurat

Montserrat Armengou

Periodista i directora de documentals. Treballa des de 1985 a Televisió de Catalunya, on ha estat membre dels equips de "Actual", "30 minuts" i  "Sense Ficció", que actualment dirigeix. En el darrers vint anys s'ha especialitzat en investigació dels crims del franquisme. Documentals com "Els nens perduts del franquisme, “Les fosses del silenci", "Avi, et trauré d'aquí" o "Els internats de la por" han estat premiats internacionalment i han format part de les denúncies de Nacions Unides contra la no reparació de les víctimes a Espanya. Ha participat en seminaris i conferències a diverses universitats de tot el món i també com a docent en màsters de la UPF o la UAB. El 2017 va ser professora visitant a la Universitat de Nova York.

David Burillo

Treballa per a TV3 des del 1998. Primer com a ajudant de realització participa en diversos documentals de caràcter històric com per exemple, Camp d’Argelés (2009), Les Caixes d’Amsterdam (2010) o Perseguits i Salvats, camins de nit i boira (2014). A principis de 2015 s’incorpora com a realitzador i director de la sèrie documental Viure als Pirineus (2015-2016), una sèrie de TV3 en coproducció amb una televisió francesa que segueix la vida de 14 personatges que viuen al llarg del Pirineu català i francès. Fent equip amb Josep Rovira realitza els documentals Les Rondes, Parc Nacional (2017), De bruixes, xurros i emocions (2018) i Sense Ficció, mirall d'una dècada (2019).  També al 2019 amb la secció d'internacional del departament d'informatius de TV3 realitza el documental Europeus, retrats d'un desconcert (2019). Actualment es troba en fase de preparació d'un altre documental per al programa Sense Ficció de TV3.

Xavier Casillanis
 
Nascut a Calella, al Maresme, el 1971. Estudis d’Electrònica Industrial i d’Imatge i So. Màster en Producció i Realització de Vídeo i Televisió Professional a la UPC (Barcelona). Des del 1996 treballa al Departament de Realització d’Esports de Televisió de Catalunya, amb llarga trajectòria en reportatges de muntanya i aventura.
Enguany ha realitzat per primera vegada a la història de TVC, i en directe per TV3, les dues primeres curses de muntanya, l’“Olla de Núria” i la “Sky Pirineu” (Ultra Pirineu).
Va ser premiat al Festival de Torelló del 2005 per la pel·lícula L’altra cara del K2.
Aficionat a la fotografia i amant dels esports de muntanya i a l’aire lliure.

Gerard E. Mur

Graduat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Està especialitzat en política (nacional i internacional) i en cultura. Des de 2017 és redactor de la revista cultural Núvol. Cap de la secció Calàndria, que s'ocupa de poesia i música. Sempre pendent d'altres disciplines, especialment de tot allò que té a veure amb la fotografia i el cinema.

Esteve Plantada

Nascut el 1979. Poeta, periodista cultural, crític de cinema i professor. Col·labora regularment en programes de televisió com "Els matins" de TV3 i "L'Àrtic" de Betevé o de ràdio com "Catalunya Migdia" i "El suplement" de Catalunya Ràdio. Ha estat coordinador d'"El temps de les Arts", el portal web especialitzat en cultura del setmanari "El Temps", on comenta la pel·lícula destacada de cada setmana. És professor del Màster de Periodisme Literari de la UAB i ha publicat diversos llibres de poesia, alguns d'ells premiats.