Activitats paraleles

11 de Novembre

CLÀUDIA GALICIA I LAURA ORGUÉ: MÉS ENLLÀ DE LA NEU

Taula Rodona

Hora: 16:15h
Lloc: Cinema El Casal
Organitza: Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX
Intervenen: Clàudia Galicia i Laura Orgué
Modera: Maria Guixà (Catalunya Ràdio)

Les dues esportistes catalanes comparteixen la passió per l'esquí de muntanya i a través de la seva experiència professional també coneixerem el vessant polièdric d'ambdues: les curses de muntanya en el cas de la Laura i la MTB pel que fa a la Clàudia.

Clàudia Galicia (Torelló, 1986) va començar la seva trajectòria esportiva guanyant la cursa Titan Desert de MTB els anys 2013 i 2014. A partir de llavors, i per tal d'entrenar, va reprendre l'esquí que havia practicat de petita però competint en curses d'esquí de muntanya. El 2017 s'ha proclamat campiona del món en la modalitat d’Sprint Race i a la Copa del Món ha obtingut el tercer lloc de la general, a més d'un segon lloc al Campionat del Món per equips.

Laura Orgué (Igualada, 1986) es va iniciar molt aviat en la competició, bàsicament en esquí en fons. Campiona d'Espanya entre el 2006 i el 2015, ha participat en 3 Olimpíades i ha obtingut un 10è lloc a la cursa de 30 km a Socchi. En esquí de muntanya va guanyar el Campionat del Món de Cronoescalada el 2015. També competeix en curses de muntanya, on ha guanyat la Copa del Món del Km Vertical del 2012 al 2015 i la Skyrace de 2015. Després de superar algunes lesions, ha tornat amb força el 2017 i s’ha imposat en nombroses curses.

 

 

 

16 de Novembre

UN PAS MÉS

Audiovisual

Hora: 21:00h
Lloc: Teatre Cirvianum
A càrrec de: Sílvia Vidal

SÍLVIA VIDAL ens explica la seva darrera gran aventura. Estiu de 2017. Obertura en solitari de la via Un pas més (A4/6a+, 535 metres) a la paret de Xanadu -Arrigetch Peaks-, Alaska. Un aïllament absolut de 53 dies a la muntanya, transportant 150 kg d'equip i material, 17 dies vivint a la paret en una vall remota d'Alaska. Una història de solitud, natura salvatge, pors, incerteses i vivències que marquen un abans i un després d'aquesta aventura.

Sílvia Vidal és una de les millors representants de l’escalada de bigwall a nivell mundial. Els seus inicis foren a les parets més properes –Montserrat, Montrebei,Terradets– per passar més tard a Yosemite, Karakorum o Patagònia, sovint acompanyada per Pep Massip en l’obertura de llargues vies amb molts dies de permanència a la paret. Poc a poc ha anat trobant el seu espai que, en aquests moments, és l’escalada de dificultat i en solitari, a la recerca de l’aventura i el compromís. En aquest punt se situen les obertures de “7 d’espases” al Castle Peak, “Naufragi” a una paret del Kailash Parbat o “Espiadimonis”, una ruta de 1.500 metres a la paret de la Serranía Avalancha, a la Patagònia xilena.