El Festival a la biblioteca

Dilluns 18/ 19:00h/ Entrada lliure
 
XERRADA
PARAULES D'ALÇADA
Us proposo passar una estona plegats, jugant i gaudint de moltes pàgines plenes de paraules, on ens endinsarem de ple en el fantàstic univers de les grans muntanyes a través dels llibres que he anat escrivint aquests darrers anys. Descobrirem el més important que ens regalen les muntanyes: els sentiments més autèntics, més colpidors i més intensos. I tot això a través de la literatura.
A càrrec d'Eduard Sallent, escriptor i alpinista. 

Dimarts 19/ 18:00h/ Entrada lliure. Infants a partir de 6 anys

L'HORA DEL CONTE
I ELS VEÏNS VAN TROBAR LA LLUM: HISTÒRIES DE FRED SOTA EL NORD
Allà hi ha homes que són estrelles i corbs que porten la llum. És clar, fa fred i hi ha neu.
Allà, al lluny, també hi ha esperits del gel i també cal lluitar contra ells amb l'ajut dels animals. A Alaska els animals es fan homes, i les gents, paisatge. Alaska és la terra llunyana. La gent hi va per veure com són de llunyanes les seves muntanyes. I Alaska és estranyament acollidora, i de sempre hi ha viscut gent, i ha estat la porta d'un continent.
A càrrec de Carles Alcoy, filòleg, traductor i narrador.

Dimarts 19/ 19:00h/ Entrada lliure

XERRADA
ALASKA I YUKON, TERRES DEL NORD
Farem un recorregut per l'Estat d'Alaska i el Yukon, tot parlant de les seves principals regions i ciutats: Juneau, Dawson City, Fairbanks, Nome, Barrow, Anchorage o Kodiak, per a centrar-nos en la història d'aquestes terres salvatges i en la seva diversitat ètnica i biològica.
Xerrada a càrrec de Jordi Canal-Soler, escriptor i viatger.

Dimecres 20/ 19:00h/ Entrada lliure

CONFERÈNCIA
ALASKA I YUKON: THE LAST GREAT ROAD TRIP
Al llarg de dos mesos, els fotògrafs Oriol Alamany i Eulàlia Vicens varen recórrer les carreteres d'aquestes dues grans regions del nord d'Amèrica per explorar-ne els seus espais naturals i fotografiar-ne els seus paisatges i animals salvatges. El viatge va incloure una aventura a les illes Pribilof, a l'estret de Bering.
Conferència a càrrec d'Oriol Alamany, fotògraf. 

Dijous 21/ 18:00h/ Entrada lliure. Infants a partir de 3 a 5 anys en família

L'HORA DEL CONTE
ELS CONTES DEL FRED
L'Eugenia González La Rosa, narradora viatgera que porta tota la vida narrant contes als més petits de la casa,  ens portarà contes del fred, llegendes de pobles que viuen enmig del gel i que parlen amb la neu i juguen amb els ossos polars. Contes, cançons i moixaines per aprendre a estimar la natura i a respectar la muntanya. Cau la neu... agafem el trineu i venim a la biblioteca!
A càrrec d’Eugenia González La Rosa, actriu i narradora.

Divendres 22/ 9:30h a 12:30h/ Especial escoles

                  / 15:00h a 18:30h/ Entrada lliure 
 
PLANETARI
ELS NOSTRES CELS
Un viatge del cel nocturn on els principals elements i constel·lacions observables ens portaran cap al Pol Nord, veurem l'estrella polar a dalt de tot i les aurores ens il·luminaran el cel.
 
A càrrec de Celobert. Durada per sessió 20'/30'. Capacitat 25/30 persones. Adreçat a públic general, infantil i familiar.