Notícies

20/11/2023
Amb la ment a la Terra Verda
Amb la ment a la Terra Verda

Dilluns ha arribat i enrere deixem un cap de setmana de muntanya, aventura, entreteniment, divulgació… Amb aquest esperit hem encarat l’inici de la 41a edició del BBVA Torelló Mountain Festival, ja des de la nit de divendres, amb l’espectacle Groenlàndia: la Terra Verda. Una declaració d’intencions, lúdica, multidisciplinària, però amb la consciència plenament centrada en un dels indrets que tenim sempre present. Junts hem intentat aproximar-nos a Kalaallit Nunaat, des del propi aprenentatge, la investigació artística i científica, comptant amb veus expertes i ments creatives.

L’explorador Ramón Larramendi i l’antropòleg Francesc Bailón ens van ajudar a impulsar-nos, amb la música de la Carla Serrat, la pintura de l’Ari Miró i l’Eli Soler, la poesia de la Maria Isern i el Josep Pedrals, amb el disseny de l’Íngrid Picanyol i el dinamisme i humor del Godai Garcia.

Una nit per aprendre, desmuntar tòpics, aprofundir en les tradicions, costums i història d’unes comunitats marcades per la lluita per la supervivència de la seva cultura i identitat, de la seva llengua, del seu entorn, dels seus mites i llegendes, i d’una vida harmònica amb una naturalesa inhòspita. Una nit per viatjar, des de la distància, a la Terra Verda.