Notícies

24/11/2018
'Return to Mount Kennedy', Flor de Neu d'Or del 36è Festival
'Return to Mount Kennedy', Flor de Neu d'Or del 36è Festival

'Return to Mount Kennedy' és la gran guanyadora del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. La producció que signa el director nord-americà Eric Becker s’ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or, però també s’ha guanyat el reconeixement al millor guió d’aquesta edició, amb el Premi Boreal i Flor de Neu de Plata. La pel·lícula relata present i passat sobre dues generacions amb el cognom Kennedy. 

El 1965, Jim Whittake, el primer americà en coronar l’Everest, va escalar un cim remot del Yukon, al Canadà. En aquella primera ascensió hi va participar Robert Kennedy, un dels germans petits de la família de l’expresident, que també va morir de manera fatal. Ara, gairebé sis dècades després, els fills dels dos protagonistes intenten reviure l’ascensió dels seus pares al Yukon.  

El segon premi d’aquesta edició ha estat per ‘This Mountain Life’. La pel·lícula que firma el canadenc Grant Baldwin ha guanyat el premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de Muntanya. També s’ha endut el Premi F.E.E.C. i Flor de Neu de Plata a la millor Fotografia. Aquest llargmetratge retrata com mare i filla s’embarquen en una aventura de mig any i 2.300 quilòmetres des del Canadà fins Alaska a través de les muntanyes. 

El tercer film premiat és 'No man’s land – expedition Amtarctica', de l’austríac Matthias Mayr, que ha guanyat el Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula d’Esports de Muntanya. Pel que fa el premi al millor film de Cultura de Muntanya i Flor de Neu de Plata ha anat a mans de la realitzadora russa Irina Zhuravleva, per 'Kamchatka bears. Life begins'. I el premi F.E.D.M.E. especial del Jurat i Flor de Neu de Plata ha estat per 'En vol vers les 8.000'. Per votació popular, el públic de la sessió +Xtrem ha atorgat el premi Cervesa del Montseny i Flor de Neu de Plata a 'The Lorax project', de l’australià Simon Blair i, finalment, la pel·lícula del francès Jean-Michel Jorda, 'Everest Green', ha guanyat el premi Mountain Wilderness al millor film que ressalta la defensa dels espais naturals.