Notícies

20/11/2019
Òscar Cadiach, una carrera més enllà dels vuit mil metres
Òscar Cadiach, una carrera més enllà dels vuit mil metres

L’alpinista català Òscar Cadiach és el guardonat amb la Flor de Neu d’Honor de la 37a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya. L’organització del certament vol reconèixer amb aquest premi la seva carrera alpinística, però també la seva trajectòria com a realitzador de diversos documentals del gènere.

Més enllà de l’ascensió dels catorze vuit mils més alts del planeta sense oxigen, la trajectòria de Cadiach (Barcelona, 1952) ve marcada per la qualitat de les ascensions fetes a l’Himàlaia i al Karakorum. Entre les més destacades, totes en estil alpí, hi figuren el Nanga Parbat el 1984, l’obertura d’una via al Broad Peak Nord al cap de sis anys, o l’obertura de la via britànica al Shisha Pangma, en només dotze dies. Algunes ascensions no han assolit l’èxit, però s’han caracteritzat per la seva dificultat, com l’intent a la Magic Line del K2. 

Cadiach rebrà el guardó honorífic de la 37a edició del certamen en mans del director Joan Salarich en una sessió especial, aquest dijous 21 de novembre, a les 9 del vespre al teatre Cirvianum. Si encara no tens les entrades, les pots aconseguir a través de la nostra pàgina web!