News

18/11/2023
Estrenes mundials a Torelló
Estrenes mundials a Torelló

CANIGÓ 1883. Entre les 45 pel·lícules que competiran per guanyar la Flor de Neu d’Or del 41è Festival hi figura la producció catalana Canigó 1883. El seu director, Albert Naudín, ha escollit el certamen de Torelló per estrenar la segona part d’un projecte audiovisual que narra l’aventura de Jacint Verdaguer al Pirineu. Després de Maleïda 1882 (2019), Naudín completa el periple del poeta que va ser crucial per a la seva obra Canigó. El film es projectarà per primera vegada a Torelló i no arribarà als cinemes fins a principis del 2024.

L’actor Lluís Soler, gran coneixedor de la vida de Verdaguer, torna a interpretar el poeta en la travessa que va iniciar a la muntanya del Canigó i que va acabar a Andorra. El repartiment d’aquest llargmetratge, una ficció documental, el completen Santi Pocino, que dona vida al Verdaguer més jove, Sílvia Bel, que interpreta la fada Flordeneu, i Xavier Boada, que encarna Jaume Collell, l’amic íntim del poeta. El director i els protagonistes de Canigó 1883 seran a Torelló per presentar el film el dia de la seva estrena al Festival, prevista per al dissabte 18 de novembre a les 21.30, al teatre Cirvianum.

 

ANORI, INUIT WINDSLED. És el darrer documental del valencià Carlos Pitarch, que relata una travessa amb trineu de vent per Groenlàndia liderada pel reconegut explorador polar Ramón Larramendi. La pel·lícula mostra la grandiositat del territori i la fragilitat que afronta, en ple canvi climàtic, a través d’una expedició amb aquest vehicle eòlic únic al món (WindSled), creat pel mateix Larramendi per fer exploracions científiques i geogràfiques en territoris polars. Protagonista i director presentaran el llargmetratge, de 82 minuts, el mateix dissabte 18 de novembre a les 18.30, al cinema El Casal, just abans de la seva projecció.